Radial Extracorporeal ShockWave Therapy (rESWT) er en behandlingsmetode, der stammer fra Dolorclast EMS ® i Schweiz. Behandlingsmetoden har vundet indpas i mange lande og har blandt andet stor succes i Norge, Tyskland, Schweiz og Canada. På grund af behandlingens hurtige effekt, er den velegnet til sportsudøvere og personer som i lang tid har døjet med smerter og som ønsker en effektiv behandling.

Behandlingsmetoden tilbydes kun ganske få steder i Danmark og fysioterapeut Andreas Aune Hildrum har siden 2004 beskæftiget sig med behandlingsformen, som en af de første i Danmark.

Ved første konsultation gennemgås problematik og relevant historik, der foretages en undersøgelse og en diagnose stilles. Første chokbølgebehandling gennemføres på baggrund af diagnosticeringen. Vurderes det effektfuldt vil der undervejs i forløbet suppleres med manuel fysioterapi samt gives instruktion i hjemmeøvelser.

Selve chokbølgebehandlingen varer 5 – 10 minutter, der er dog typisk sat 30 minutter af til hele konsultationen. På baggrund af den pågældende problematik indstilles en kontrolenhed i frekvens og antal chokbølger . Behandlingen går ud på at nedbryde de bruskdannelser eller kalkaflejringer i senen, som er årsag til smerterne. Chokbølgerne dannes ved trykluft og føles som en serie hurtige slag, som trænger ind i vævet. Derved sættes en ny helingsproces i gang, og i løbet af 4 - 5 behandlinger er tilstanden ofte normaliseret. Behandlingen har ingen bivirkninger.
  Vi har rigtig gode erfaringer med at behandle både elitesportsfolk og almindelige mennesker, der har brug for at komme smerte og ubehag til livs. Det skal dog understreges at kroppe reagerer forskelligt, og at det ved enhver behandlingsform altid vil være få mennesker, der ikke får det fulde udbytte af denne behandling. Et behandlingsforløb foregår derfor altid ved løbende opfølgning i samråd med Andreas Aune Hildrum. Se under punktet til hvem om denne behandling kan være noget for dig.

Behandlingen udføres ikke til gravide eller personer med cancer, hjerte- og cirkulationsforstyrrelser, akut inflammation i behandlingsområdet, blødningstendenser og blodkoagulationsforstyrrelser med tilhørende medicinering. Desuden skal der ikke være taget kortison injektion den sidste måned inden behandling med Shockwave Therapy.

Seneste nyt fra FDA (Food and Drug Administration) i USA er, at Swiss DolorClast (som er den eneste fabrikant vi kun benytter) som eneste af sin slags er blevet godkendt under klasse 3 som omhandler medicinsk udstyr i USA. Godkendelsen er opnået i både i sikkerhed og klinisk effekt. Desuden er det nu bekræftet, at tyske forsikringsselskaber dækker behandling med rESWT, præcis som en række danske forsikringsselskaber gør det.